Čerstvé hrušky plněné nivou
35 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžícePažitka
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.
- 2Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.
- 3Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.