Čerstvé mangové čatní
20 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2lžičkyOcet vinný
- 4lžičkyOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceMáta
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr, vinný ocet a olivový olej. Vše promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem.
- 2Mísu zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. Čatní může zrát až 3 dny.
- 3Těsně před podáváním čatní dochutíme nasekanou mátou.
- 4Podáváme k pečeným masům nebo k sýrům.