Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem

42 min.
Portugalsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
105 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé vyčištěné sardinky omyjeme a osušíme a poklademe je do pekáčku. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  • 2
    Připravíme dresing: z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme lístky, posekáme je nadrobno a dáme do větší misky. Omyjeme a osušíme 3 chemicky neošetřené citróny. Ze dvou nastrouháme kůru, kterou si odložíme, pak z těchto citrónů vymačkáme všechnu šťávu k tymiánu. Přidáme kvalitní olej, nadrobno posekané stroužky česneku a kapary, podle chuti osolíme a opepříme. Metličkou dresing důkladně prošleháme.
  • 3
    Zbývající citrón rozkrojíme na čtvrtky. Omyjeme listy salátu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Na talíře poklademe ozdobně salátové listy a položíme na ně po čtvrtce citrónu.
  • 4
    Sardinky na pekáči polejeme dresingem a dáme je do středu trouby péct na 25 minut. Když jsou upečené, necháme je 1-2 minuty na pekáči odpočinout,
  • 5
    Pak na každý talíř se salátem položíme 3 sardinky, posypeme je citrónovou kůrou a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.