Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem
42 min.
Ingredience
- 12kusůSardinka obecná
- 150gramůSalát kadeřavý
- 2kusyCitrony
- Dresig
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé vyčištěné sardinky omyjeme a osušíme a poklademe je do pekáčku. Troubu si předehřejeme na 190°C.
- 2Připravíme dresing: z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme lístky, posekáme je nadrobno a dáme do větší misky. Omyjeme a osušíme 3 chemicky neošetřené citróny. Ze dvou nastrouháme kůru, kterou si odložíme, pak z těchto citrónů vymačkáme všechnu šťávu k tymiánu. Přidáme kvalitní olej, nadrobno posekané stroužky česneku a kapary, podle chuti osolíme a opepříme. Metličkou dresing důkladně prošleháme.
- 3Zbývající citrón rozkrojíme na čtvrtky. Omyjeme listy salátu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Na talíře poklademe ozdobně salátové listy a položíme na ně po čtvrtce citrónu.
- 4Sardinky na pekáči polejeme dresingem a dáme je do středu trouby péct na 25 minut. Když jsou upečené, necháme je 1-2 minuty na pekáči odpočinout,
- 5Pak na každý talíř se salátem položíme 3 sardinky, posypeme je citrónovou kůrou a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.