Čerstvé švestky naložené v octě
35 min.
Ingredience
- 1kilogramŠvestky
- 500gramůCukr krystal
- 3,3decilitryOcet kvasný lihový
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.
- 2Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.
- 3Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.