Čerstvé švestky naložené v octě

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.
  • 2
    Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.
  • 3
    Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.