Čerstvé trnky nakládané v octě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
23 g
Cukr
116 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.
  • 2
    Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.