Čerstvé trnky nakládané v octě
55 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTrnky
- 700gramůCukr krystal
- 2,5decilitryVoda pitná
- 4gramySkořice celá
- 2gramyHřebíček
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
23 g
Cukr
116 g
Postup přípravy
- 1Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.
- 2Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.