Čertovsky dobré řezy
55 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda 70% kakao
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 180gramůMouka polohrubá
- 200gramůTvaroh tučný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 70gramůDýňová semínka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
293 mg
Postup přípravy
- 1Čokoládu spolu se 110g másla zvolna rozpustíme, promícháme a směs necháme zchladnout.
- 2V míse ručním šlehačem zpracujeme 3 vejce, 125g cukru, vanilkový cukr a špetku soli. Přišleháme prochladlou čokoládovou směs a zaděláme hladké těsto.
- 3Pečicí formu o rozměrech 24x24 cm vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou připraveného těsta. Povrch uhladíme.
- 4Tvaroh se zbylým máslem utřeme na hladký krém, vmícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a solamyl. Nakonec vmícháme nasekaná dýňová semínka.
- 5Tvarohový krém rozetřeme na těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta naneseme lžičkou po kouscích na tvarohovou směs.
- 6Řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.