Červená omáčka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceVíno červené
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a 1 lžíce másla připravíme světlou jíšku. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
- 2Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme do omáčky a na mírném ohni povaříme 20 - 30 minut.
- 3Nakonec omáčku osolíme, zalijeme vínem a prolisujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.