Červená řepa na smetaně
60 min.
Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyŘedkvička
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytou řepu uvaříme téměř do měkka. Po částečném vychladnutí ji oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a dodusíme do měkka.
- 2Omyté ředkvičky nastrouháme na jemno, smícháme s kyselou smetanou a vše nalijeme na řepu. Dobře prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.