Červená řepa po staročesku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Podlijeme pivem s přidaným bobkovým listem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 2
    Připravíme moučné máslo smícháním třeného másla a hladké mouky. Zahustíme jím šťávu z dušené řepy a povaříme.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 10. 2016
Červená řepa po staročesku
Doporučuji použít černé pivo, po 12 řepa příliš zhořkne. Staročeská piva nebyla zřejmě tak hořká.