Červená řepa po staročesku
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyČervená řepa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Podlijeme pivem s přidaným bobkovým listem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Připravíme moučné máslo smícháním třeného másla a hladké mouky. Zahustíme jím šťávu z dušené řepy a povaříme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 10. 2016
Červená řepa po staročesku
Doporučuji použít černé pivo, po 12 řepa příliš zhořkne. Staročeská piva nebyla zřejmě tak hořká.