Červená řepa s kořením a křenem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti.
  • 3
    Podáváme po cca 5 dnech.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.