Červená řepa s kořením a křenem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramČervená řepa
- 5decilitrůVoda pitná
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 60gramůCukr krystal
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaFenyklová semínka
- 1kusKřen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem.
- 2Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti.
- 3Podáváme po cca 5 dnech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.