Červená řepa s octem

80 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu pouze omyjeme pod tekoucí vodou. Neloupeme. Celé kořeny vložíme do hrnce, zalijeme 700 ml studené vody a přivedeme k varu. Vodu osolíme, přidáme kmín, fenykl a bobkový list.
  • 2
    Vaříme na mírném ohni nejméně hodinu. Po dobu vaření doléváme vodu podle potřeby. Kořeny řepy musí být stále ponořené.
  • 3
    Uvařenou řepu scedíme, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Nasypeme do misky, přidáme ocet a špetku soli. Zalijeme vařící vodou, promícháme a necháme vychladnout.
  • 4
    Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a misku zavřeme víčkem nebo alobalem.
  • 5
    Takto připravená řepa nám v lednici vydrží nejméně týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.