Červená řepa s octem
80 min.
Ingredience
- 4lžíceBalsamico ocet
- 600gramůČervená řepa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyBobkový list
- 1lžíceKřen
- 1lžičkaFenykl obecný
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu pouze omyjeme pod tekoucí vodou. Neloupeme. Celé kořeny vložíme do hrnce, zalijeme 700 ml studené vody a přivedeme k varu. Vodu osolíme, přidáme kmín, fenykl a bobkový list.
- 2Vaříme na mírném ohni nejméně hodinu. Po dobu vaření doléváme vodu podle potřeby. Kořeny řepy musí být stále ponořené.
- 3Uvařenou řepu scedíme, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Nasypeme do misky, přidáme ocet a špetku soli. Zalijeme vařící vodou, promícháme a necháme vychladnout.
- 4Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a misku zavřeme víčkem nebo alobalem.
- 5Takto připravená řepa nám v lednici vydrží nejméně týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.