Červená řepa s uzenou makrelou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme. Červenou řepu a šalotku nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč omyjeme a osušíme. Oloupeme kůru, vylisujeme 3 lžíce šťávy. Kopr omyjeme, lístky nasekáme nahrubo.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 5 minut opékáme. Přidáme červenou řepu, pomerančovou kůru a šťávu, sůl, med, pečeme dalších 5 minut. Přilijeme 100 ml smetany, 5 minut povaříme. Poté osolíme a opepříme.
  • 3
    Zbytek smetany ušleháme do tuha se solí, přimícháme křen. Červenou řepu pokapeme křenovou smetanou, posypeme koprem a zázvorem, podáváme s uzenou makrelou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.