Červená řepa s uzenou makrelou
45 min.
Ingredience
- 150gramůŠalotka
- 500gramůČervená řepa
- 1kusPomeranče
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMed včelí
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceKřen
- 2kusyMakrela uzená
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme. Červenou řepu a šalotku nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč omyjeme a osušíme. Oloupeme kůru, vylisujeme 3 lžíce šťávy. Kopr omyjeme, lístky nasekáme nahrubo.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 5 minut opékáme. Přidáme červenou řepu, pomerančovou kůru a šťávu, sůl, med, pečeme dalších 5 minut. Přilijeme 100 ml smetany, 5 minut povaříme. Poté osolíme a opepříme.
- 3Zbytek smetany ušleháme do tuha se solí, přimícháme křen. Červenou řepu pokapeme křenovou smetanou, posypeme koprem a zázvorem, podáváme s uzenou makrelou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.