Červená řepa se smetanovou zálivkou
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůČervená řepa
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 20gramůKmín drcený
- 2lžíceHořčice staroanglická
- 1kusMandarinky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kam přilijeme ocet, přidáme kmín, cukr a vaříme asi 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou řepu vyjmeme z vody, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které urovnáme na teplé talíře.
- 2Do mísy vlijeme smetanu, přidáme hořčici, přilijeme citrónovou a mandarinkovou šťávu, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
- 3Směsí přelijeme kolečka řepy na talíři. Zakapeme olivovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.