Červená řepa se smetanovou zálivkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kam přilijeme ocet, přidáme kmín, cukr a vaříme asi 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou řepu vyjmeme z vody, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které urovnáme na teplé talíře.
  • 2
    Do mísy vlijeme smetanu, přidáme hořčici, přilijeme citrónovou a mandarinkovou šťávu, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
  • 3
    Směsí přelijeme kolečka řepy na talíři. Zakapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.