Červená vinná omáčka Barolo
30 min.
Ingredience
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 400mililitrůVíno červené
- 1lžíceTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 100gramůSlanina vepřová
- 300gramůCibule perlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
208 mg
Cukr
760 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky.
- 2Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.