Červené fazole na slanině
200 min.
Ingredience
- 600gramůFazole červené
- 12kusůCibule perlová
- 125gramůAnglická slanina
- 1litrVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin.
- 2V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.