Červené fazole na slanině

200 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůFazole červené
    • 12kusůCibule perlová
    • 125gramůAnglická slanina
    • 1litrVíno červené
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1kusBylinky čerstvé - svazek
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme do vody asi na 5 hodin.
  • 2
    V kastrolu na sádle opečeme 6 plátků anglické slaniny a 12 malých cibulek do zlatova. Poprášíme moukou, necháme osmahnout, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a trochu vývaru. Nakonec vložíme fazole a vše zalijeme vínem, aby byly fazole ponořené. Pod pokličkou necháme zvolna bublat nejméně 3 hodiny, občas dolijeme vínem vyvařenou tekutinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.