Červené kari z tofu a zelených fazolek
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr palmový
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 170gramůSýr Tofu - uzený
- 2kusyChilli paprička
- 2,5hrnkyKokosové mléko
- 5kusůKoriandr celý
- 1lžíceKari koření
- 3,5šálkyŽampiony čerstvé
- 4kusyKafirové listy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
40 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.
- 2Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.
- 3Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.
- 4Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.