Červené zelí dušené

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nakrájenou cibuli osmažíme s cukrem na sádle. Omyté zelí jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. Jakmile je zelí poloměkké, přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Poté přimícháme lžičku mouky, dle chuti zelí okyselíme octem a krátce povaříme. Na závěr přilijeme víno a vše krátce povaříme.
  • 2
    Podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni anebo k vepřovému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.