Červené zelí dušené
45 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové červené
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 5lžicVíno červené
- 1kusCibule
- 1kusJablka
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli osmažíme s cukrem na sádle. Omyté zelí jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. Jakmile je zelí poloměkké, přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Poté přimícháme lžičku mouky, dle chuti zelí okyselíme octem a krátce povaříme. Na závěr přilijeme víno a vše krátce povaříme.
- 2Podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni anebo k vepřovému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.