Červené zelí dušené na slanině
55 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 3lžíceOcet vinný
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaPepř bílý
- 6kostekCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
- 2Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
- 3Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
- 4Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
- 5Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.