Červené zelí dušené na slanině

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
  • 2
    Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
  • 3
    Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
  • 4
    Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
  • 5
    Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.