Červené zelí dušené s jablky
50 min.
Ingredience
- 50gramůVíno červené
- 1000gramůZelí hlávkové červené
- 110mililitrůVoda pitná
- 100gramůCibule
- 50gramůTuk
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 500gramůJablka
- 40gramůCukr krupice
- 1gramBobkový list
- 100gramůMarmeláda rybízová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme.
- 3Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.