Červené zelí dušené s jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, zbavíme košťálů a jemně ho nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Potom zelí spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme zelí a na mírném ohni dusíme. Po chvilce dušení přidáme ocet, sůl, promícháme a ještě dusíme.
  • 3
    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a vložíme na zelí. Přidáme bobkový list, cukr, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Potom přidáme zavařeninu, dochutíme solí a octem a vše provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.