Červené zelí dušené v troubě
140 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůZelí hlávkové červené
- 50gramůHrozinky
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryDžus jablečný
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Zelí očistíme, omyjeme, pokrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na plátky. Vše promícháme, přidáme rozinky, cukr, sůl a pepř. Vložíme do zapékací mísy a zalijeme jablečným moštem. Povrch zakryjeme alobalem.
- 2Pokrm dusíme v mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny, nakonec přidáme máslo, podle chuti přisolíme a opepříme.
- 3Podáváme k opečené klobáse s bramborami nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.