Červené zelí na víně
30 min.
Ingredience
- 600gramůZelí červené - sterilizované
- 20gramůSádlo škvařené
- 1decilitrVíno červené
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na tenké nudličky, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme.
- 2Ze sádla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem ze zelí a povaříme v hustší omáčku. Přidáme zelí, přilijeme víno a dusíme, až je zelí měkké. Nakonec přidáme sůl, cukr a ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.