Červené zelí po italsku
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůSlanina vepřová
- 125gramůCukr krupice
- 250gramůCibule
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 150gramůJablka
- 250mililitrůVíno červené
- 4lžíceOcet vinný červený
- 60gramůRozinky tmavé
- 3gramySkořice mletá
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava.
- 2Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne.
- 3Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme.
- 4Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín,
- 5skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít.
- 6Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.