Červené zelí po italsku

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava.
  • 2
    Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne.
  • 3
    Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme.
  • 4
    Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín,
  • 5
    skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít.
  • 6
    Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.