Červené zelí s jablky vařené v páře

80 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé červené zelí očistíme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky široké asi 1-1.5 cm. Dáme je do mísy a promícháme se solí, a muškátovým oříškem. Omyjeme 2-3 kyselejší jablka, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a oloupeme. Oloupeme 2 cibule a napícháme do nich hřebíčky.
  • 2
    Do hrnce - pařáku na knedlíky - nalijeme asi 1-2 dl vody. Na síťku (na kterou dáváme k ohřátí knedlíky) položíme všechny připravené suroviny (zelí, jablka, cibule) a pod pokličkou zelí pomalu vaříme v páře přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Měkké zelí dáme do mísy bez cibule, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.