Červené zelí s kuřecími řízky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.