Červené zelí s kuřecími řízky
35 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůKuřecí prsa
- 50gramůOřechy vlašské
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
- 2V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
- 3Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.