Červené zelí s kuřetem
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 300gramůKuřecí prsa
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1hrstOřechy vlašské
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.
- 2Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu.
- 3Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme.
- 4Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 5Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.