Červené zelí s kuřetem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2
    Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu.
  • 3
    Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme.
  • 4
    Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5
    Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.