Červený dip k těstovinám se šunkou
31 min.
Ingredience
- Červený dip
- 150gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1,5lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- Vařené těstoviny
- 4litryVoda pitná
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 170gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 100gramůMozzarella
- 4lžíceKukuřice cukrová nakládaná
- 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř zelený mletý
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit.
- 2Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut).
- 3Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky.
- 4Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy.
- 5Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu.
- 6Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.