Červený květák
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusLimetka
- 75gramůSýr Feta
- 1špetkaSůl
- 1kusKvěták
- 0,25lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme velmi jemně cibuli, vložíme do mísy. Škrabkou oškrábeme tenké proužky limetkové kůry, přidáme k cibuli. Přidáme limetkovou šťávu a směs necháme odležet.
- 2Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Rajčata vyklopíme z konzervy do pánve a přidáme čili a cukr. Mírně prohřejeme. Přidáme cibuli, sůl a prohřejeme. Třetinu salsy přendáme do servírovací mísy. Na salsu upravíme okapané růžičky květáku a na ně dáme zbývající salsu.
- 3Posypeme rozdrobeným sýrem a ihned podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.