Červený zelný salát s kuřetem
40 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 40gramůKari pasta
- 60mililitrůOlej sezamový
- 300gramůZelí čínské
- 100gramůKapusta kadeřavá
- 1kusCibule
- 20mililitrůOcet rýžový
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOmáčka chilly
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici.
- 2Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme.
- 3Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.