Česká cibulová omáčka
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
- 3Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.