Česká cibulová omáčka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
  • 3
    Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.