České vdolečky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z něj potom ukrajujeme lžicí kousky, ze kterých uděláme bochníčky. Ty ještě necháme chvilku kynout. Potom je rukou trochu roztlačíme a dáváme do rozpáleného sádla nebo oleje. Smažíme po obou stranách.
  • 2
    Zchladlé potíráme zavařeninou a sypeme strouhaným tvarohem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.