České vdolečky
60 min.
Ingredience
- 50dekagramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 5dekagramůCukr krupice
- 4dekagramyMáslo čerstvé
- 2dekagramyDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15dekagramůMarmeláda meruňková
- 3dekagramyTvaroh tvrdý
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z něj potom ukrajujeme lžicí kousky, ze kterých uděláme bochníčky. Ty ještě necháme chvilku kynout. Potom je rukou trochu roztlačíme a dáváme do rozpáleného sádla nebo oleje. Smažíme po obou stranách.
- 2Zchladlé potíráme zavařeninou a sypeme strouhaným tvarohem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.