Český bůček na italský způsob

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval.
  • 2
    Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.