Český bůček na italský způsob
105 min.
Ingredience
- 130mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyJablka
- 180gramůCukr třtinový
- 1kilogramSlanina vepřová
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval.
- 2Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.