Česnečka s chlebem a žloutkem
14 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 15mililitrůPolévkové koření
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Starší žitný chléb nakrájíme na nudličky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme. Česnek utřeme se solí.
- 2Do každého talíře vložíme syrový žloutek, syrový česnek se solí, zalijeme horkým vývarem a posypeme osmahnutými nudličkami chleba. Podáváme s polévkovým kořením.
- 3Každý strávník si polévku v talíři promíchá a dochutí sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.