Česnečka z Valašska
20 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 40gramůBujón natur hovězí
- 100gramůKlobása uzená
- 4stroužkyČesnek
- 4lžičkyPažitka
- 4krajíceChléb konzumní
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
255 mg
Cukr
161 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci si uvaříme hovězí bujón z kostky. Klobásu pokrájíme na kolečka, oloupaný česnek utřeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Tvrdý chleba pokrájíme na tenké hranolky a v pánvi na rozpáleném sádle je osmažíme dozlatova. Potom je rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme pokrájenou klobásu, 1 lžičku pažitky a 1 rozetřený stroužek česneku. Zalijeme vařícím bujónem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.