Česneková bageta s hráškovým dipem
20 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek mražený
- 200gramůRicotta
- 6stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůSýr Feta
- K podávání
- 1kusBageta
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem rozmixovaný hrášek promícháme s ricottou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepřime.
- 2Česnek zabalíme do alobalu a položíme na rozpálený gril. Vedle rozložíme nakrájenou bagetu a opečeme jí.
- 3Hotovou bagetu potřeme grilovaným česnekem.
- 4Připravený hráškový dip na talíři zakapeme olivovým olejem a posypeme rozdrobenou fetou.
- 5Podáváme s bagetou jako vegetariánský pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.