Česneková omáčka s toastovým chlebem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůSlunečnice - semena
    • 1špetkaSůl
    • 125gramůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1špetkaPepř bílý
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2plátkyChléb toastový
    • 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Touastový chléb zbavený kůrky namočíme nejprve do mléka, poté ho rozmixujeme s prolisovaným česnekem a slunečnicovými semeny. Přimícháme smetanu a nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 2
    Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám a sardinkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.