Česneková omáčka s toastovým chlebem
20 min.
Ingredience
- 100gramůSlunečnice - semena
- 1špetkaSůl
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř bílý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2plátkyChléb toastový
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Touastový chléb zbavený kůrky namočíme nejprve do mléka, poté ho rozmixujeme s prolisovaným česnekem a slunečnicovými semeny. Přimícháme smetanu a nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 2Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám a sardinkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.