Česneková vepřová žebírka
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
- 8stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
94 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
584 mg
Cukr
218 mg
Postup přípravy
- 1Vepřová žebra s masem vcelku omyjeme a osušíme. 4 stroužky oloupaného česneku rozkrájíme na poloviny a zapíchneme je do masa. 4 stroužky česneku rozetřeme se solí, smícháme s olejem, citrónovou šťávou, drceným kmínem, žebírka směsí důkladně potřeme.
- 2Maso dáme na pekáč s roštem, pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu. Když ho po hodině propíchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso je upečené.
- 3Necháme ho ještě ve vypnuté troubě asi 5-10 minut, pak ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.