Česnekové labně
30 min.
Ingredience
- 1kilogramJogurt bílý
- 5gramůSůl
- 250mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůCitronová kůra
- 2gramyPepř červený celý
- 2kusyCiabatta
- 20gramůBrusinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
72 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat. Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet. Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku. Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.