Česnekovo-rajčatová polévka
35 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 3plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 300mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůOlej olivový
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 1kusChilli paprička
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 6gramůPetržel - nať
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy. Chleba namočíme do mléka, necháme nasáknout a změknout, poté vyjmeme, vymačkáme přebytečné mléko a necháme stranou. Petržel omyjeme a nasekáme. Vejce rozšleháme s mletou paprikou.
- 2Olej rozpálíme, přidáme česnek a rajčata, krátce osmahneme a přidáme namočený chléb. Zamícháme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou chilli papričku a zvolna vaříme 10 minut. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, znovu uvedeme k varu. Poté vlijeme směs vajec a papriky, promícháme a ihned odstavíme. Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.