Česnekový chléb s majoránkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a utřeme. Cukr rozmícháme s droždím ve vlažném mléce a necháme vykynout na teplém místě. Směs osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, nasekané bylinky, utřený česnek a postupně přisypáváme mouky, které ve směsi postupně rozmícháváme se špetkou xantanové gumy.
  • 2
    Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta, které dáme do tukem vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme těsto ještě vykynout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200°C. Po vykynutí těsto ve formě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, podobně jako ostatní pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.