Česnekový chléb s medem
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka chlebová
- 10gramůDroždí sušené
- 30gramůŠalvěj čerstvá
- 20gramůSůl mořská
- 3stroužkyČesnek
- 150mililitrůVoda pitná
- 10gramůMed včelí
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme tmavou chlebovou mouku, sušené droždí, posekané lístky šalvěje, dva stroužky prolisovaného česneku, polovinu hrubozrnné mořské soli, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, přidáme med a vypracujeme těsto. Zakryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Chléb posypeme posekaným stroužkem česneku, zbytkem soli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.