Čevapčiči
35 min.
Ingredience
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusOlej stolní
- 750kusůVepřová kýta
- 1kusSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
42777 kcal
Bílkoviny
3554 g
Tuky
3053 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, aby se nám lépe mlelo. Poté maso umeleme, osolíme, opepříme a řádně vypracujeme.
- 2Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi utvoříme váleček o průměru cca 5 cm. Poté váleček nakrájíme na dílky o velikosti zhruba 3 cm a z dílků uválíme šišky. Na povrchu šišek však nesmí být moc hladké mouky, neboť by nám tvořila nežádoucí kůrku.
- 3Hotové šišky pečeme na pánvi mírně vymaštěné a stále obracíme.
- 4Jako přílohu podáváme chléb, sekanou cibuli a hořčici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.