Čevapčiči

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42777 kcal
Bílkoviny
3554 g
Tuky
3053 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, aby se nám lépe mlelo. Poté maso umeleme, osolíme, opepříme a řádně vypracujeme.
  • 2
    Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi utvoříme váleček o průměru cca 5 cm. Poté váleček nakrájíme na dílky o velikosti zhruba 3 cm a z dílků uválíme šišky. Na povrchu šišek však nesmí být moc hladké mouky, neboť by nám tvořila nežádoucí kůrku.
  • 3
    Hotové šišky pečeme na pánvi mírně vymaštěné a stále obracíme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme chléb, sekanou cibuli a hořčici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.