Čevapčiči z jeleního masa
40 min.
Ingredience
- 600gramůJelení plec
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 350gramůVepřový bok
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůCuketa
- 2kusyPaprika červená
- 1kusFeferony
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceKečup
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno, cuketu oloupeme a pokrájíme na nudličky, stejně tak rozkrájíme papriky i feferonku, které zbavíme semen.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zbylé suroviny, zalijeme vývarem a omáčku povaříme.
- 3Jelení plec krájíme na kostky a umeleme. Přimícháme vejce, mouku, pepř, sůl a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky, opečeme na sádle.
- 4Čevapčiči servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.