Čevapčiči ze skopového a vepřového masa
35 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůVepřový bok
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůSkopová kýta
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
68 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
36 mg
Vápník
13 mg
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme šlach, nakrájíme příčně a na dvakrát umeleme. Namleté maso osolíme, opepříme. Na prkénku posypaném moukou utvoříme váleček zhruba 5 cm průměru. Váleček rozkrájíme na šišky 2 cm široké a zaoblíme špičky.
- 2Na pánvi potřené sádlem a řádně rozehřáté opékáme čevapčiči po všech stranách.
- 3Čevapčiči se nesmí smažit, neboť by se při opékání vypékalo sádlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.