Ceviche - marinované kousky syrových ryb
20 min.
Ingredience
- 250gramůPlatýz - filety
- 3kusyLimetka
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 10gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaSůl
- 1kusCitronová tráva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme.
- 2Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3 limetek a nasekané chilli papričky, přidáme najemno nasekaný česnek, koriandr, nasekaný kousek citronové trávy, nastrouhaný oloupaný zázvor, trochu třtinového cukru a rybí omáčky (můžeme dosolit podle chuti). Omáčka by měla být lehce pikantní, sladkokyselá, poměr ingrediencí ale můžeme upravit podle vlastní chuti.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.