Chalupářská cuketa
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCuketa
- 50gramůTuk
- 150gramůSalám jemný
- 10gramůKoření grilovací
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
935 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, cuketu opět složíme a mezi každé kolečko vložíme cibuli a plátek salámu. Pokapeme rozpuštěným tukem a zabalíme do alobalu. Pečeme na grilu asi 30 minut.
- 3Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 12. 10. 2015
Chalupářská cuketa
Chalupářská cuketa je velice chutným jídlem, které mě nadchlo. Místo jemného salámu, který jsem neměla po ruce, jsem dala slaninu a výsledné cuketové pochutnání bylo naprosto báječné. Foto přikládám a recept doporučuji, protože je vážně senzační.