Chalupářské těstoviny
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůZelí kysané
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 4kusyŠpekáčky
- 0,5šálekHouby sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelí překrájíme a povaříme v nálevu asi 30 minut.
- 2Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené špekáčky, předem namočené překrájené houby a vše opékáme. Potom zalijeme šťávou z hub a podusíme.
- 3Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a promícháme je se zelím a špekáčkovou směsí. Urovnáme do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Když pokrm na povrchu zrůžoví, zalijeme jej smetanou s rozšlehaným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.