Chebský makový koláč
30 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 1kusCitronová kůra
- 3lžíceMed včelí
- 70gramůHrozinky
- 150gramůCukr krupice
- 500gramůMák mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka polohrubá
- 42gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6438 kcal
Bílkoviny
205 g
Tuky
304 g
Sacharidy
803 g
Vláknina
136 g
Cukr
243 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek.
- 2Smícháme droždí s trochou cukru a vlažného mléka a vlijeme do důlku.
- 3Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 4Do pěny utřeme máslo se 100g cukru a vmícháme postupně vejce, špetku soli a citronovou kůru.
- 5Vypracujeme hladké těsto a necháme částečně vykynout.
- 6Na pomoučněném vále vyválíme placku, dáme na vymazaný plech a necháme kynout.
- 7Připravíme náplň. Svaříme mléko, cukr, med a máslo.
- 8Vysypeme mák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání.
- 9Přidáme rozinky a citronovou kůru a necháme vychladnout.
- 10Rozetřeme na těsto, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme do předehřáté trouby.
- 11Pečeme 30 minut při 180 stupních.
- 12Teplý koláč nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.