Chebský makový koláč

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6438 kcal
Bílkoviny
205 g
Tuky
304 g
Sacharidy
803 g
Vláknina
136 g
Cukr
243 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek.
  • 2
    Smícháme droždí s trochou cukru a vlažného mléka a vlijeme do důlku.
  • 3
    Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • 4
    Do pěny utřeme máslo se 100g cukru a vmícháme postupně vejce, špetku soli a citronovou kůru.
  • 5
    Vypracujeme hladké těsto a necháme částečně vykynout.
  • 6
    Na pomoučněném vále vyválíme placku, dáme na vymazaný plech a necháme kynout.
  • 7
    Připravíme náplň. Svaříme mléko, cukr, med a máslo.
  • 8
    Vysypeme mák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání.
  • 9
    Přidáme rozinky a citronovou kůru a necháme vychladnout.
  • 10
    Rozetřeme na těsto, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme do předehřáté trouby.
  • 11
    Pečeme 30 minut při 180 stupních.
  • 12
    Teplý koláč nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.