Cheesecake broskvový melba
70 min.
Ingredience
- 300gramůSladové sušenky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMaliny
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 7kusůBroskve
- 1litrVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůSýr Ricotta
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusŽelé dortové
- 200gramůSýr krémový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny.
- 2Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota.
- 3Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch.
- 4Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu.
- 53 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé.
- 6Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.