Cheesecake s glazovaným ovocem
70 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 250gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůJahody lesní
- 1kusGlazura
- 200gramůSýr krémový
- 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
726 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme 200 gramů nepříliš sladkých sušenek, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vymazané tukem a vyložené pečicím papírem.
- 2Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
- 3V míse rozšleháme tvaroh, smetanový sýr a cukr na lehký krém. nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, rozpůlíme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a i s luskem je přidáme do smetany. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohříváme, dokud není teplá, pak vyjmeme vanilkový lusk. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky dáme do teplé ochucené smetany a mícháme až do jejího rozpuštění. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Hotovou náplň upravíme na základ a na hodinu uložíme do chladničky.
- 4Náplň pokryjeme ovocem dle vlastní chuti a fantazie ( maliny, jahody, hroznové víno, borůvky, červený rybíz, nebo třeba mango ).
- 5Připravíme glazuru dle návodu na obalu ( např. Dr. Oetker )a ovoce jí přelijeme. Hotový cheesecake uložíme na noc do chladničky aby pořádně ztuhl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.