Cheesecake s višněmi a bílou čokoládou
95 min.
Ingredience
- 375gramůRicotta
- 375gramůSýr tavený smetanový
- 230gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůČokoláda bílá
- 200gramůVišně
- 125gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 55gramůMandle
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.
- 2Bebe sušenky rozdrtíme pomocí válečku, přidáme mleté mandle, rozpuštěné máslo a zpracujeme v těsto. Sušenkové těsto rozložíme na dno dortové formy a rukama upěchujeme.
- 3V míse smícháme ricottu, smetanový sýr, cukr, vejce, pomerančovou kůru, vanilkový cukr. Nakonec do směsi přimícháme na kousky pokrájenou bílou čokoládu a omyté vypeckované višně. Hotovou směs naneseme na sušenkový základ do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 75 minut.
- 4Po upečení vyjmeme, necháme vychladnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.